Jan Thranes tegneblog

Blog

Er skoledagen blevet for lang?

Emnet blev d.11. maj taget op i DR programmet DETEKTOR*

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak til Steen Kondrup og den altid vågne  Niels Christian Sauer for at sætte fokus på emnet og gøre opmærksom på udsendelsen.

https://www.folkeskolen.dk/607948/dr-faktatjek-er-skoledagen-for-lang Jeg underviser selv i et par 1. første klasser, hvor jeg har den ene klasse i 6. lektion to gange om ugen i henholdsvis matematik og natur-teknologi (13.15-14.00):

Det er hårdt for begge parter – eleverne er trætte af skolearbejde og undervisningsopgaven er derfor yderst krævende for læreren.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

I forhold til den aktuelle debat om skoledagens længde er det værd at bemærke at de nuværende 1. klasser (som starter i 2. Klasse efter sommerferien) ikke har noget sammenligningsgrundlag: De har aldrig kendt til andet end de  l a n g e  skoledage. Når eleverne giver udtryk for at de er glade for deres skole, kan det jo skyldes meget andet end de lange skoledage – at de fx er glade for deres kammerater

“I undersøgelsen, som laves af SFI for Undervisningsministeriet, spørger man blandt andet eleverne, om de synes, at skoledagen er for lang. I foråret 2014 svarede 46 procent af eleverne, at skoledagen var lidt eller alt for lang. I 2016 – to år efter reformen var trådt i kraft - var den andel steget til 82 procent.” Kilde:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/faktatjek-er-skoledagen-lang

*Programmet kan ses eller genses DR-arkiv

https://www.dr.dk/tv/se/detektor-tv/-/detektor-2017-05-11 - !/