Jan Thranes tegneblog

Blog

”Stor tegner og bibelformidler hædres”

Omtale: Peter Madsen modtager Statens Kunstfonds hædersydelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom jeg har linjefag i kristendomskundskab/religion, så har jeg faktisk ikke undervist i det siden jeg blev uddannet lærer. Jeg har stort linjefag i matematik og efterspørgslen efter mig i den sammenhæng har været det mest udtalte.

Allerede under min uddannelse tilmeldte jeg mig Bibelselskabets nyhedsbrev. Jeg holder mig derved fortsat ajour med, hvad der aktuelt rører sig på området. Her onsdag d.25.11.2020 kunne jeg således læse:

”I dag modtager tegner og forfatter Peter Madsen Statens Kunstfonds hædersydelse for sin mangeårige betydning for dansk tegneserie. En betydelig del af hans virke er genfortællinger af bibelhistorier som f.eks. den anmelderroste Menneskesønnen.”

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Det er en velfortjent hæder.

Aktuelt arbejder han på en helt ny tegneserie med afsæt i de allerførste kapitler i biblen – få et smugkig her:

https://www.bibelselskabet.dk/stor-tegner-og-bibelformidler-haedres?utm_source=Nyhedsbreve+fra+Bibelselskabet&utm_campaign=73b4d2b77d-Peter_Madsen_haedres_251120&utm_medium=email&utm_term=0_74d6e3422a-73b4d2b77d-112107847

Se også: ”Tegneserier kan være en nøgle til ældre litteratur” – bachelorprojekt om brugen af tegneserier i undervisningen. https://www.folkeskolen.dk/1855477/bachelorer-tegneserier-kan-vaere-en-noegle-til-aeldre-litteratur

Illustrationen øverst i dette blogindlæg er lavet af undertegnede – der er tale om et foto af Christians Kirken på Christianshavn tilsat lidt digitalt kolorit til lejligheden.

Et kig indenfor hos tegneren Peter Madsen i sit og hustruens værksted i Silkeborg:

https://www.youtube.com/watch?v=NJrA0cF8OZ4