Jan Thranes tegneblog

Blog

Børn fra hele landet har tegnet dronningen

Man kan ikke lade være med at tænke at billedkunstundervisningen i folkeskolen ikke har været forgæves, når man ser børnenes kreationer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag (tirsdag d.16.06.2020) åbner en udstilling med 98 værker lavet af tredjeklasseelever fra hele landet. Værkerne har temaerne ”Dronningen” og ”Vartegn fra min kommune”.  Værkerne har samme format og alle den samme slags sorte ramme, hvilket skaber et ensartet udtryk, hvor de enkelte værker træder frem på en ligeværdig måde.

Det var både glade og stolte børn, der besøgte dronningen i forbindelse med åbningen af udstillingen med de mange både fantastiske og fantasifulde portrætter. Man kan se dem her: http://kongehuset.dk/

Er man på de kanter, så er skoleelevernes tegninger udstillet i Riddersalen på Christiansborg Slot fra den 17. juni til den 30. august .

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Se om du kan finde dronningen og netop din by her: https://underholdning.tv2.dk/2020-06-11-98-boern-har-tegnet-billede-af-deres-by-se-din-kommunes-vartegn-her

Illustrationen øverst er lavet af undertegnede. Jeg var som bladtegner i en længere årrække tilknyttet Billed Bladet med en fast ugentlig ”satire-tegning”. Her har jeg selv tegnet dronningen nogle gange … Dronningen er jo udøvende indenfor maleri, teaterkulisser & kostymer mm. – min tegning tog afsæt i dronningens daværende arbejde med noget materiale af H.C. Andersen. Også prinsgemalen – Prins Henrik – havde en kunstnerisk nerve og lavede bla. skulpturer.

Note: Happy Birthday rammen i min illustration bliver dersværre automatisk beskåret i forb. m. opsætningen her på bloggen/hjemmesiden.