Jan Thranes tegneblog

Blog

Bladtegner Jan Thrane stopper på folkeskolen.dk

Dagen efter afstemningsresultatet for OK15 var offentliggjort, kom jeg for skade i en kommentar at skrive ”Jeg har selv meldt mig ud af DLF og beløbet går ubeskåret til en god middag med fruen en gang om ugen ☺ Aldrig har de penge været givet så godt ud!” (1)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En sådan tilkendegivelse går til min store overraskelse åbenbart ikke i et forum – eget og drevet af netop DLF. Jeg modtog i hvert tilfælde efterfølgende en mail fra chefredaktøren: ” Det er naturligvis dit eget valg,  og vi udelukker jo på ingen måde ikke-medlemmer som debattører. Men vi synes, det er problematisk, at du er blogger for Folkeskolen” … “Derfor overvejer vi, om du kan fortsætte med at have den ’officielle ’ status af blogger hos os”.

Bare det at overstående overhovedet kan være et issue og yderligere på en bladredaktion, som hævder at være journalistisk uafhængig, er for mig dybt problematisk. Jeg kan i hvert tilfælde ikke længere deltage her hverken som blogger, debattør eller aktiv læser.

Jeg var ikke medlem af DLF, da jeg i sin tid blev engageret af den nuværende chefredaktørs forgænger. Spøgsmålet var slet ikke på tale under forhandlingerne – samtalerne – i forbindelse med etableringen af min blog. Min senere udmeldelse skyldes udelukkende ændrede arbejdsforhold og medlemskab af anden fagforening – og skete i øvrigt længe før og helt uafhængigt af OK15.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

 Jeg deltog netop aktivt i DEBATTEN i forbindelse med OK15, men udelukkende som debattør med kommentarer og debatindlæg og ikke som blogger. Det har åbenbart sin pris og under sådanne forhold/betingelser kan jeg under ingen omstændigheder bidrage som professionel journalistisk tegner her på siden. Jeg respekterer selvfølgelig, at fagbladet Folkeskolen ejes og drives af DLF – men DLF ejer ikke mig, og jeg støtter ikke firmaet med økonomiske donationer.

”Jan Thrane tegneblog” blev etableret i 2009 som led i udviklingen af en stærk netprofil. Det har for mig som bladtegner været spændende – og en ære – at være en del af den flotte udvikling, der har fundet sted. Men alting har sin tid, og jeg stod netop overfor – efter så mange år – selv at skulle revurdere/revitalisere mit engagement. Når jeg i det hele taget her delagtiggør jer læsere om min beslutning om at stoppe netop nu, skyldes det udelukkende det ovenstående forhold. Normalt ville jeg blot havde semplet ud og hengivet mig til endnu en god ”middag” med fruen ;-). ”Det er på tide du dropper det lort” står der opmuntrende i den sms, der netop  i dette øjeblik tikker ind :-)

Både teknisk og journalistisk er Folkeskolen ikke det samme medie, som da jeg for flere år siden startede. Jeg har store roser til overs for det tekniske – de mange faglige netværk og sårn – men med hensyn til det journalistiske er roserne så som så. Og det sidste gælder også – og i langt højere grad – i mit syn på DLF.

I mine øjne har DLF et stort ansvar ikke bare for lærernes nuværende arbejdsvilkår, men også for udviklingen af folkeskolen og ikke mindst for lærernes generelle omdømme. I mine øjne er DLF i sig selv en del af problemet – om DLF også bliver en del af løsningen vil fremtiden vise. Og noget tyder da på, at DLF har langt sig i selen nu med den nye overenskomst – den ros skal der da lyde også herfra. Vi får at se hvor det bærer hen. Tag endelig ikke fejl: Jeg håber skam – alle mellemregninger til trods – det bedste. Jeg er blot bladtegner af profession og vant til at vinkle skarp, men altid med et stort hjerte og en grundlæggende livskraftig munterhed :-)

Tak til jer der læste og så med. Hvis I – om ikke andet – så har nydt bare en enkelt tegning undervejs, så har det hele været umagen værd.

Skulle nogen få lyst til at kigge forbi hos ”os”. Her tænker jeg ikke på fruen og mig, men os bladtegnere – så gå ind på vores hjemmeside og se den mangfoldighed, vi repræsenterer i både streg, indhold og attitude:

http://bladtegnere.dk/Danske-bladtegnere/

Take care.

Je suis Jan Thrane ,-)

(1) Den problematiske kommentar i sin fulde længde UNDER dette indlæg:

http://www.folkeskolen.dk/559933/enorme-udfordringer-forude-#560152