Jan Thranes tegneblog

Blog

Hun kommer igen til sommer.

St. Bededagsferie, Kristi himmelfartsferie, Pinseferie og om et par måneder: sommerferie. Ja tak!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg som barn selv gik i det, som vi i dag kalder indskolingen, var sommerferien noget helt særligt. Ikke kun fordi jeg havde fri, men fordi så kom naboens slægtning – en pige helt fra København – på ferie.  

Jeg er opvokset i en lille provinsby på Fyn og tæt ved mark, skov og strand. Jeg og pigen fra København legede sammen hver sommer. Jeg var for lille til at tænke i retning af det at være kærester, men jeg nød hendes selskab og tiden stod stille og verden var stor, åben og anderledes, når vi var sammen.

Jeg husker ikke i detaljer hvordan min københavnske-forbindelse fadede ud. Jeg og min familie flyttede senere til Jylland, men det at stifte nye bekendtskaber – om det så er venner eller kærester – i sommerperioden har siden holdt ved.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Også faste parforhold skal vitaliseres, værdsættes og vedligeholdes – hvorfor ikke bruge sommerferien til netop det?

Corona-restriktionerne er stadig en udfordring ikke kun i hverdagen, men også når sommerferien skal planlægges. Måske også du/I har planer om at blive hjemme i år?

Hvis du så småt tænker i retningen af sommerferie og har et indspark fx til noget spændende sommerlæsning evt. faglitteratur så skriv gerne en kommentar.

Vi – fruen og jeg  – bliver hjemme. Leger at vi lige har mødt hinanden, tager på date (med hinanden) og ser, hvad der sker … til tonerne af Miss B Haven: Til Sommer.  

https://www.youtube.com/watch?v=POGQ8DsPYUo