Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny skole i min baghave del 9

Nye fotos – skolebyggeriet fylder op i kvarteret.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens hele landet er corona-nedlukket arbejdes der stadig på den nye skole i mit kvarter her i det nordøstlige Amager i Københavns kommune.

Jeg har taget nogle fotos for at illustrere størrelsen af byggeriet – dets placering i kvarteret og også hvordan det påvirker trafikken.

Selve forberedelsen af byggegrunden – herunder en pilotering for at sikre stabiliteten – er på plads. Opførelsen af det kæmpe telt – hvorunder skolen skal opføres uanset vejr – er ved at blive sat op.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg har set håndværkere gå rundt på de øverste jernstænger og arbejde med teltopsætningen.

Det er altså ikke kun skolelærere, der til daglig normalt* er konfronteret med at skulle holde tungen lige i munden og bevæge sig på et knivsæg for at kunne komme helskinnet hjem og ånde lettet op efter en lang og udfordrende arbejdsdag.

*Når vi ikke er lukket ned med nød-/hjemmeundervisning og har helt andre udfordringer – ikke mindst dem med egne børn i huset – med at få det hele til at hænge sammen.

Herunder kan man se den nye skoles placering i forhold til Kofoeds Skole, som nogle måske kender til eller har hørt om. Kofoeds Skole er idag aktivitetscenter for forskellige udsatte borgere.

Herunder et blik på den nye skole fra mit køkkenvindue. Flere beboere er bekymret for de nye naboer – jeg glæder mig!

Jeg har tidligere arbejdet som lærer på en lokal skole og har flere nu tidligere elever og deres forældre som naboer. I starten skulle jeg lige vænne mig til at høre mine egne elevers stemmer i gården også i weekenden!

Tidligere blogindlæg i denne serie:

https://www.folkeskolen.dk/1862576/ny-skole-i-min-baghave-del-8

https://www.folkeskolen.dk/1862168/ny-skole-i-min-baghave-del-7

https://www.folkeskolen.dk/1860794/ny-skole-i-min-baghave-del-6

https://www.folkeskolen.dk/1859993/ny-skole-i-min-baghave-del-5

https://www.folkeskolen.dk/1440964/ny-skole-i-min-baghave--del-4

https://www.folkeskolen.dk/815904/ny-skole-i-min-baghave-del-3

https://www.folkeskolen.dk/656496/ny-skole-i-min-baghave-del-2

https://www.folkeskolen.dk/655800/ny-skole-i-min-baghave-del-1