Jan Thranes tegneblog

Blog

Ung pige – idag ung kvinde – fra Irak bag trommerne med stor slagkraft og ditto smil

– et godt forbillede for alle piger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her på Folkeskolen.dk er der flere musiklærere, som giver deres besyv med fra og omkring musiklokalet. Jeg læser, ser og hører (!) dem med glæde. Bl.a. ”Guitarlæreren”: https://www.folkeskolen.dk/blogs/guitarlaereren/

Da jeg var ung, spillede jeg selv perkussion i et stort sammenspilsorkester på den Rytmiske Aftenskole, og jeg har boet sammen med og været kærester i en lang årrække med en amatørmusiker. Hun spillede bl.a. saxofon, og jeg ved hvor meget det betød for hende også at have kvindelige forbilleder. I dette tilfælde bl.a. Candy Dulfer som udover en fornem solokarriere har medvirket på diverse indspilninger og koncerter med kendte navne som Prince og Eurytmic´s guitarist Dave Stewart.

Jeg er netop faldet over Ithan Haydar, som kommer fra Irak og som efter skoletid øvede sig ihærdigt bag trommerne. Hun er idag yderst kompetent eller sagt på nudansk – hun sparker virkelig røv bag trommerne bl.a. i bandet L.I.G.A.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Hør om hendes baggrund og se hende slå til den på trommerne her:

https://www.youtube.com/watch?v=AbjziVshAzI

https://www.youtube.com/watch?v=TzXOb2z_Y34