Jan Thranes tegneblog

Blog

Lad der blive lys i en mørk og kold tid – se de mange fotos og en video

Her midt i denne internationale corona-nedlukning er det lykkedes at samle danske og udenlandske lyskunstnere i København

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Godt pakket ind i vintertøj og i selskab med et lysfølsomt spejlreflekskamera har jeg her til aften trodset kuldegraderne og begivet mig ud i det indre København – et anderledes København. Og det er netop idéen med at lave en lysfestival – at åbne vores øjne og få os til at se byen, verden og måske livet på en ny måde.

Af gode grunde kan lys-værkerne ikke ses i skoletiden, men det kan nås inden sengetid for både store og små – altså hvis man ellers bor eller er i København.

Det er et oplagt emne at tage op både med de elever, der er i skole og dem der stadig er hjemsendte – til en snak om lys, kunst og håb.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Er der også lysfestival i din by eller har der været det tidligere – sidste år var der fx ”Lysfest” i forb. m. Århus Festuge – så skriv gerne om det i en kommentar nedenfor. Har man på din skole eller i din klasse på anden måde arbejde med emnet ”lys”, kunne det også være interessant at høre om.

Uanset hvad så kan man glædes over lyset i billederne, beskrivelserne på festivallens hjemmeside og videoen nedenfor.

Kreative hænder på væggen indtil National Museet tæt ved Chrsitiansborg:

Mange havde trodset kulden og bevæget sig ud for at opleve lyset i det indre København:

Christiansborg fotograferet fra Ridebanen:

Dansk Arkitekturcenter ved havnen:

Lys på en af cykelbroerne over havnen:

Lys på en af gangbroerne omkring havnen:

Havne-view med lyskunst:

Neonfarver ved bådudledningen ved Langebro

”Copenhagen Light Festival 2021” – officiel hjemmeside med flotte billeder og en video. https://copenhagenlightfestival.org/da/home-dansk/

”Copenhagen Light Festival 2021 - flot, meditativ og spændende lyskunst i København” – tag med Maria på en tur rundt i København og lysfestivallen her i denne YouTube video:

https://www.youtube.com/watch?v=BgWJY8W7Tyg