Jan Thranes tegneblog

Blog

Skolevalg – hvilken skole skal man som forældre vælge?

Tidligere var det ganske enkelt, man valgte den skole som lå nærmest bopælen – i dag er der flere valg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne ekstraordinære hedebølge er vi her i weekenden rykket lidt ind i skyggen med kølig lemonade og fysisk inaktivitet. Derfor kan debatten jo godt være livlig. Således også skoledebatten.

Jeg bor i et kvarter her i det nordøstlige Amager og tæt på stranden. Jeg har i tidligere blogindlæg beskrevet den store opblomstring af privatskoler i området. Alligevel blev jeg overrasket, da jeg forleden læste de kommunale kvalitetsrapporter for folkeskolerne i området.

På Lergravsparkens Skole er det næsten halvdelen af forældrene, der vælger en anden offentlig skole eller en privat grundskole. På Skolen ved Amagerbro er det over halvdelen. Ikke langt derfra ser det helt anderledes ud. Her ligger en af Københavns mest eftertragtede skoler: Skolen ved Sundet. Hele 89.9 % af grunddistrikts forældrene vælger skolen, 2,9% vælger en anden offentlig skole og 7,2% vælger en fri grundskole.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Kilde: kvalitetsrapporter 2019, Københavns Kommune.

Hvordan ser det ud andre steder i landet – på din/jeres skoler?

Er den tid – hvor man automatisk lod sine børn indskrive i den nærmeste folkeskole – forbi?