Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny arbejdstidsaftale – forberedelserne er i fuld gang

Træn med din kæreste eller din kollega. Skarp vinkling og satire kan forekomme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fremfor en fælles landsdækkende arbejdstidsaftale er det nu op til den enkelt lærer selv at forhandle en aftale – om antal undervisningstimer, tid til forberedelse & andre opgaver – med den enkelte skoleleder, på den enkelte skole og i den enkelte kommune.

Diversitet og mangfoldighed kan man kalde det. Der skal lægges arm.

Kom i form – træn med din kæreste eller din kollega.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Arbejdstidsaftalen har været til afstemning blandt medlemerne, hvor et flerstal har stemt den i hus. Derfor bliver den ikke en del af de øvrige forhandlinger i forb. m. OK21.

Til OK21 er der primært fokus på løn. Måske det her ender med, at lønnen også bliver noget lærerne fremover selv individuelt skal forhandle sig frem til?

Hvem er det nu, der bestemmer? Se eller gense Anders Bondo præcisering i 2013.

God fornøjelse!

https://www.youtube.com/watch?v=l-AZ-bj1G9Q