Jan Thranes tegneblog

Blog

Nedlæg Jobcentrene – lad A-kasserne overtage opgaven?

”Vi kender lærerne”

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2021 videreuddannede jeg mig til beskæftigelseskonsulent. Jeg er rundet de 60 og tænkte at det ville være godt at have flere jobmuligheder at byde ind i med alderen. Jeg er dog ikke træt af folkeskolen og udelukker bestemt ikke at tage mange år mere her, men man kan jo aldrig vide …

Uddannelsen til beskæftigelseskonsulent, som for mit vedkommende foregik med fysisk fremmøde (man kunne også vælge et on-line forløb) i det indre København. Deltagerne kom fra oplandet – Holbæk i nord, Ringsted i vest, Køge i syd og så fra København & omegn.

Der var skolelærere, akademikere og andet godt folk – fælles var en udbredt oplevelse af jobcentrene som inkompetente. Jobkonsulenterne har ganske enkelt ikke kendskab til og forståelse for de forskellige faggruppers særlige kompetencer og erhverv. Fx er ”en skolelærer” jo ikke bare en lærer, som kan varetage en hvilken som helst undervisningsopgave i folkeskolen – nej, vi er specialiseret både med hensyn til aldersgrupper og ikke mindst fag. Det ved vi – men det ved en jobkonsulent sjældent noget om.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg mindes, at engang havde Lærernes a-kasse sloganet: ”Vi kender lærerne”. Umiddelbart kan jeg ikke finde det på hjemmesiden, men som argument for at melde sig ind står der:

Vi kender din faglighed og dit arbejdsmarked. Udover at sikre dig økonomisk som ledig, hjælper vi dig igennem hele dit arbejdsliv.”. https://laka.dk/medlemskab/fordele-for-dig/derforlaka/

Hvad med om a-kasserne overtog jobcentrenes rolle? Hvad mener du?

Hvad er din erfaring med jobcenteret?

Hvad er din oplevelse i forhold til Lærernes a-kasse?

Illustrationen øverst er et foto af Jobcenter København på Gammel Køge Landevej – det huser omkring 1000 medarbejdere fordelt på 33.000 kvadratmeter.