Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny skole – min nye arbejdsplads

Et indlæg som afsluttes med en opfordring til at byde ind med din vinkel på lærerprofessionen – er det noget du kan anbefale andre?

Publiceret Senest opdateret

I et par år har jeg fra mit køkkenvindue haft udsigt til et kæmpe telt, hvorunder der i al slags vejr opføres en helt ny folkeskole her i det nordøstlige Amager.

Efter sommerferien tages teltet ned og i 2023 kan den nye skole tages i brug.

De kommende brugere – elever og personale – er indtil skolen står klar næste år indlogeret på en naboskole med egne lokaler og nyindkøbte møbler og inventar, som flytter med over i den nye skole.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg har i illustrationen øverst forsøgt at tilføre de rå betonelementer lidt kolorit og med lidt hav i baggrunden for at illustrere, at vi er tæt ved stranden.

Skolen får i øvrigt en flot mørkerød murstens-facade uden på betonen, og Leif Sylvester er allerede i gang med at forberede en farvestrålende udsmykning af skolen ( se link nedenfor).

Den nye skoleleder og en god håndfuld pædagogiske medarbejdere har udarbejdet skolens værdigrundlag og profil, som bl.a. omhandler udeskole.

Jeg er fra min seneste ansættelse – et vikariat på en skole på Vesterbro i København – vant til at tage hele 1. årgang med en hel dag ud i Københavns kommunes bygninger i Kongelunden på Vestamager. En hel dag om måneden – på min nye skole er der udeskole en gang om ugen!

Skolen ligger tæt ved bl.a. Naturcenter Amager Strand, og København har en lang række kunstmusseer og kirker samt en billedskole , som tilbyder skoletjenester og undervisningsforløb.

Da der opstod et hul i personaledækningen efter sommerferien, blev jeg kontaktet af skolens leder og efterfølgende ansat i en foreløbig stilling indtil videre til december – så må vi se, hvad der byder sig og sker derefter.

Mao. jeg får noget – læs: masser af nyt – at se til i det nye skoleår.

Omtale af den nye skole med fotos via linkene nedenfor.

https://amageroestlokaludvalg.kk.dk/nyheder/ny-skole-er-godt-paa-vej

https://amageroestlokaludvalg.kk.dk/sites/default/files/2022-06/NØAS_Nyhedsbrev08.pdf

Teaser:

Vil du være med til at præge folkeskolen og de opvoksende generationer – så er det at blive og være lærer måske noget for sig? Der er brug for nye lærere over hele landet nu og fremover. Er det noget for dig at blive udfordret fagligt – om det så handler om matematik, dansk eller noget helt andet – og kan du lide at se og opleve børn vokse og blive dygtigere, så er en læreruddannelse måske noget for dig. Hør her Josephine fortælle om det at uddanne sig til lærer på Professionshøjskolen UCC.


Hvad er det fede ved at være lærer i dine øjne? Om du så er lærerstuderende, ny lærer eller mere erfaren med mange år i ”skoletasken” fra folkeskolen – så skriv gerne en kommentar om dine oplevelser nedenfor.

Og det mindre fede: Er der strukturelle forhold, overenskomstmæssige og/eller er arbejdsbyrden med årene qua fx DLF´s ”samarbejdsspor” (læs: arbejdsgiverne sætter dagsordenen) simpelthen blevet for stor – alt sammen noget der er gør, at du ikke kan anbefale lærerprofessionen til nogen, så er det også værd at høre, så vi (måske) kan gøre noget ved det