Jan Thranes tegneblog

Blog

Navnet er Støjberg – Inger Støjberg!

Venstres krydsermissil modtager undskyldning fra biografgængere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Episoden går seks år tilbage. Inger Støjberg er i biografen. Bagefter beretter hun følgende på Facebook:

Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik. Hvornår er der nogen forældre, der griber ind, og hvornår sænker I drenge skuldrene? I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan”.

Jeg kan godt huske historien fra medierne og har ikke hørt noget om den siden – før i dag. På DR´s hjemmeside kan man i dag – søndag den 17.01. – læse om sagen. Link nedenfor.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

I dag undskylder drengene for deres opførsel., men de er kede af en ting.

Jeg er ikke vandret ind i noget land. Jeg er født her, opvokset her, jeg har gået i folkeskole, gymnasium og nu på et universitet. Jeg har arbejdet på danske arbejdspladser. Jeg ser ikke mig selv som udlænding. Jeg ser mig selv som dansker med anden etnisk baggrund”.

De har vel en pointe. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, at hele integrationsspørgsmålet stadig er aktuelt. Jeg bor selv på Amager og i forbindelse med et nyt skolebyggeri i mit kvarter, stødte jeg på problematikken. De kommende elever til den nye skole er nemlig indskrevet på en lokal folkeskole indtil den nye skole står færdig til indflytning. Det har flere forældre ikke været begejstret for. Jeg skal ikke kunne sige, hvad de eksakte årsager er, men skolen og skoledistriktet er præget af en stor diversitet i elevsammensætning – mao. her er en del drenge med anden etnisk baggrund.

Hvordan står det egentlig til med integrationen rundt omkring i landet, i særlige boligområder, i "ghettoerne", på skolerne ? Er der  udfordringer? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Du kan læse hele artiklen her, hvorfra citaterne overfor stammer:

https://www.dr.dk/nyheder/politik/stoejberg-satte-brand-i-facebook-efter-biograftur-nu-staar-drengene-frem

Sagen om Inger Støjberg og hendes biograftur fandt også vej til året cirkusrevy i 2015 – her i skikkelse af Ditte Hansen:

https://www.youtube.com/watch?v=64q-C3Kg7ks