Jan Thranes tegneblog

Blog

Tag på museum – virtuelt

Selvom de er fysisk lukkede kan man besøge museerne på nettet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er læreruddannet fra Zahle, da det endnu lå ved Nørreport i København – i dag er Zahle en del af Københavns professionshøjskole beliggende i Valby.

Selvom vi holdt til i nogle beskedne kælderlokaler, så var der højt til loftet fagligt set. Det skyldes ikke mindst en faktisk underviser. Udover at holde os til ilden med kreative opgaver inde i huset, tog hun os også med ud på besøg i hovedstadens museer.

Dette indlæg er flankeret med fotos fra disse besøg og nederst er der links til nogle af museerne i København, som grundet corona-nedlukningen har udarbejdet on-line tilbud, som alle kan besøge.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Er der tilsvarende spændende kunsttilbud at besøge på nettet i dit lokal-område, så skriv gerne om det med et link i kommentarfeltet nedenfor.

En opgave. Øverst har jeg indsat et udsnit af et kunstværk. Der er tale om en perleplade. Kan du gætte hvem personen er? Svaret kan ses nederst i denne blog.

Besøg Statens Museum for Kunst i København hjemmefra:

https://www.smk.dk/

Kig ind på Thorvaldsens Museum som fysisk ligger ved siden af Chrsitiansborg:

https://www.thorvaldsensmuseum.dk/

Slip for at skulle finde parkeringsplads ved Kongens Nytorv og klik i stedet ind på Charlottenborg hjemmefra:

https://kunsthalcharlottenborg.dk/da/

Svaret – på hvis øjne man kan se i billedet øverst – kommer her: