Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny skole i min baghave del 3

Et kig ind i fremtiden anno 2022

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har tidligere i ord beskrevet visionen om den nye skole i mit eget kvarter, Skolen i Nordøstamager. Der er nu udarbejdet en visualisering af skolebyggeriet. Byggegrunden står fortsat helt tom og selve nybyggeriet af skolen er ikke påbegyndt. Men man er gået i gang med det forberedende arbejde. 

Forrest i visualiseringen ser man Holmbladgade med forbigående trafik. Bemærk hvor åben skolen fremstår – det er der er en særlig grund til. ”Københavns Kommune har en generel strategi om at udviske grænserne mellem sine skolegårde og den omkringliggende by, sådan at områderne lever videre efter skoletid. I Holmbladsgade kommer det også til at gælde indenfor, hvor skolens naboer får let adgang til at bruge idrætshallen, tumlesalen og et auditorie til foredrag, koncerter og aftenskolehold”. Citatet er fra ”Holmbladsgades nye skole bliver hele kvarterets fælleshus” i MAGASINET KBH.

Er dette med at stille skolens udearealer, idrætshal og lokaler til rådighed for skolens naboer efter skoletid noget, som man kender til og har erfaring med andre steder?

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Skriv gerne en kommentar desangående.

Tidligere indlæg i denne serie:

https://www.folkeskolen.dk/655800/ny-skole-i-min-baghave-del-1

https://www.folkeskolen.dk/656496/ny-skole-i-min-baghave-del-2

https://www.folkeskolen.dk/654445/jeg-skal-have-en-helt-nye-skole-som-nabo--naesten