Jan Thranes tegneblog

Blog

Forår på Bryggen – København vokser

Skolen på Islandsbrygge udvider med ny skolebygning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Området ved havnefronten i København heriblandt Islands Brygge er attraktivt. Nye boliger skyder op og indbyggertallet vokser – det har lagt et pres på den lokale folkeskole, som er blevet udvidet med en ny afdeling. 

Skolen på Islandsbrygge er ombygget til en skole på to matrikler med opstart august 2021 med 0. - 5.  årgang på den nuværende matrikel – basisskolen – og 6.-9. klasse på en nybygget afdeling, som ligger et godt stykke fra den nuværende skole.

Jeg havde glæden af at være i undervisningspraktik på skolen under min læreruddannelse (2009-2013). Som lærerstuderende er man sjældent herre over på hvilke skoler, man skal i praktik. Det fede for mig mht. at komme i praktik på netop Skolen på Islandsbrygge var, at den ligger ikke så langt fra, hvor jeg selv bor. Husker at jeg kunne stille vækkeuret til 7.15 og nå både morgenmad, tandbørste og at cykle ned på skolen.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg har netop – søndag d. 18. april – været forbi dels på den gamle dels på den nye matrikel. Andre havde også lagt vejen forbi skolens rekreative områder. Mens jeg gik rundt på udearealerne ved den nuværende skole, blev jeg overrasket over, hvor stor den er. Jeg talte med flere, som også havde benyttet det gode vejr til at gå en tur i området og de bekræftede, at her er tale om en stor skole og glæder sig over, at der bliver mere ”luft”, når overbygningsskolen på den nye matrikel tages i brug. Skolen har i alt 1340 elever.

Der er både fordele og ulemper ved, at en skole er fordelt på to matrikler. På den ene side er der tale om mere homogene elevgrupper – det kan være gunstigt når skolegårdene indrettes, og elever trives bedre blandt mere jævnaldrende. Omvendt kan det være svært i personalegruppen at fastholde en synergi – en oplevelse af at være een stor samlet skole. Mht. Skolen på Islandsbrygge bliver det besværliggjort ved at de to skoler/skoleafdelinger ligger relativt langt fra hinanden.

Har du erfaringer fra eller kendskab til to-matrikelskoler – fordele og ulemper?

Nedenfor den nuværende Skolen på Islandsbrygge:

Her kan man se den nye skole:

Powered by Labrador CMS