Jan Thranes tegneblog

Blog

Influenzasæson – bliv hjemme hvis du er syg.

Ikke kun for din egen skyld men også for dine kollegers og elevers skyld.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi kender det nok alle sammen. Man er lidt sløj, går tidligt i seng og håber det er bedre i morgen. En sygemelding fra en lærer er ikke uden omkostninger. Man skal vikardækkes, eleverne ter sig åndsvage, hvilket også påvirker de andres læreres lektioner, der skal skrives vikarsedler – og kan de forstås af de ofte ikke-uddannede vikarer? Og hvad nu hvis vikaren alligevel bruger alle timerne på film og fri leg?

Mange lærere vælger derfor at tage på arbejde også selvom de er lidt svækkede og  småsnottede. Så længe det synes nogenlunde under kontrol og på eget ansvar, går det jo nok. Ikke i år!

Sundhedseksperter advarer om en heftig influenza-sæson i år, da vores immunforsvar er blevet sløvet ved ikke at have været inficeret i meget lang tid pga. nedlukning og diverse corona-restriktioner. Anbefalingen er derfor at blive hjemme, når man er syg – både for sin egen og andres skyld.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Er uheldet ude, og du er lænket til sengen – eller har du bare lyst til lidt god satirisk underholdning – hermed en anbefaling.

”Heino – what you did last summer”. Første show efter corona-nedlukningen. Det kan  ses. Alle medvirkerne – optrædende såvel som tilskuere – synes tydeligt bagud mht. de sociale kompetencer eller også er de bare fra Falster ...

God fornøjelse – og evt. god bedring.

https://www.youtube.com/watch?v=WCqMDE1HZ6A