Jan Thranes tegneblog

Blog

"Spritnyt" – et slags satireprogram

Mens DLF forhandler overenskomst med KL og vi alle spritter af, så kan man søge (midlertidig) opmuntring her

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uanset hvilken corona-fase vi pt befinder os i, så skal der sprittes af og holdes afstand både i skolen, i hjemmet og i det offentlige rum.

Her i landet har vi historisk tradition for at overenskomster forhandles i hus  mellem ligeværdige parter – mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. En tradition som er med til at sikre et stabilt arbejdsmarked og et samfund med få konflikter. Ingen regel uden undtagelse – DLF og dermed lærerne falder dog helt igennem. Eller dvs. det har de gjort siden 2013 men i disse dage gøres der et nyt forsøg.

Vi holder vejret og krydser fingre.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Så mens DLFs toptunede og af medlemmerne godt betalte forhandlere er ved endelig at lande en aftale, kan jeg anbefale dette aktuelle corona-satire-program, hvor Jan Gintberg og Carsten Eskelund tager sig selv, hinanden og os med ”ud i det afsprittede Danmark for at opsnuse nogle at de nye, skæve, kreative og entreprenante ideer, der er piblet frem”, som det fremgår af programbeskrivelsen.

God fornøjelse ikke mindst til vores forbund mht. at få en god aftale i hus for os lærere. Corona eller ej – jeg håber ikke der efterfølgende bliver kø ved håndsvasken, so to speak

https://www.dr.dk/drtv/episode/spritnyt-_-med-gintberg-og-eskelund_188662

Note: Illustraionen øverst består dels af en tegning dels af lidt digitalt bearbejdning tilpasset lejligheden – beklager slåfejlen i "afstand i hjemmet".