Jan Thranes tegneblog

Blog

Ballade i lærerforeningen, igen igen – I love It!

Politiker er og bliver jeg aldrig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg stiller aldrig op til et tillidshverv – jeg har ganske enkelt ikke tålmodigheden til det.

Jeg vil se resultater med samme.

Jeg er et kunstnerisk gemyt og nyder processen – kun skarpe deadlines bringer mig til en afslutning og et færdigt produkt.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg er tyr af stjernetegn – og dets karakteristika rammer plet: nydelsessyg og konfliktsky.

Jeg har måttet tage ved lære. Først og fremmest har jeg måttet indse at det konfliktløse liv findes ikke. Der bliver først stille, når kistelåget til den tid lukkes i.

Konflikter er ofte åbninger til at gøre tingene bedre og anderledes. Konflikter kan også skyldes, at man føler sig uretfærdigt behandlet eller slet og ret overset.

Konflikter er med til at udvikle os – konflikter er en del af livet.

For selv at holde gejsten oppe også under pressede forhold hører jeg af og til en bestemt popsang. Den svenske duo Icona Pop havde for et par år siden hittet ”I love it!”, som netop handler om at sige ja til livet også når det ikke er perfekt i klassisk forstand.

Der er ballade i lærerforeningen, igen – igen.

Det er en varm sensommer ­ – det ser ud til at efteråret bliver endne mere hot for os lærere.  

I love it! https://www.youtube.com/watch?v=9wf7Rxefb1M