Jan Thranes tegneblog

Blog

Mungo Park – kom bagom teaterkulissen

Mens kulturinstitutionerne aktuelt bløder publikum og entre-indtægter under coronakrisen, er det muligt på TV at følge den 27-årige Anna Malzers første tid som leder af det nordsjællandske teater.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmark er lukket ned, og vi tilbringer rigtig megen tid hjemme – alene eller med vores nærmeste familie. I min  ejendom – en andelsbolig på Amager – kan jeg høre, at det ikke hele tiden er lige let for børnefamilierne at skulle tilbringe så megen tid sammen.

Før ingen andre er stået op, går jeg ugeneret til bageren og henter frisk morgenbrød. Zapper nyheder og se nogle af de programmer, jeg sjældent har tid til. Første sæson af tv-reportagen – hvor man følger den unge Anna Malzer fra Amager og hendes første tid som teaterdirektør og instruktør på teateret Mungo Park i Allerød – er netop slut..

Uanset om man er ung, ældre eller gammel kan man spejle sig i hendes liv. I en ung alder at skulle stå med et stort ansvar, kender alle lærere til – og undervejs at blive ramt af kriser og dødsfald i familien er jo et livsvilkår for de fleste.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

”Jeg har turdet stille mig frem og sige: Jeg tror på de hér forestillinger. Dem vil jeg producere, og hvis der ikke var solgt nogle billetter til dem – så fyr mig!”, slutter Anna Malzer med at sige i sidste afsnit.

På teatrets hjemmeside står der bla.: ”Mungo Park er teatret på evig opdagelsesrejse. Vi er opkaldt efter en skotsk eventyrer, der som den første europæer opdagede Niger-floden i Afrika.” (…) ”I spidsen for vores opdagelsesrejse står teaterdirektør og instruktør Anna Malzer, som har sat kursen siden sommeren 2019.”

Man får helt lyst til at gå i teateret.

Alle afsnit kan ses på DRs hjemmeside:

https://www.dr.dk/drtv/episode/dramadronning_-umulig-ungdom_172772

Note: Illustrationen øverst er en sandwich af to fotografier som jeg har hentet fra udsendelsen og tilsat et citat fra sidste afsnit.