Jan Thranes tegneblog

Blog

Forår og corona-vacciner på vej

Jeg er forrest i køen og har fået tid i næste uge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg har en kronisk sygdom som kan medføre et kompliceret sygdomsforløb i forb. m. covid 19, henvendte jeg mig allerede i december til det lokale sygehus-ambulatorium, hvor jeg normalt er tilknyttet. Det var lukket for fysisk adgang – skriv til os var beskeden.

Jeg skrev, jeg ventede og ja helt ærligt, så jeg havde faktisk opgivet, da der endelig skete noget forleden: Der lå en henvisning i min e-boks.

Mig ind og booke tid, hvilket også gik nogenlunde mht. den 1. tid, men man skal have 2 vaccinationer med ca. 3 ugers mellemrum – og jeg kunne ikke finde en ledig tid nr. 2, som matchede. Jeg var ikke den eneste – kritikken af bookingsystemet har også været fremme i medierne.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Any way – lang historie kort: Efter at have forsøgt over et par dage og med et nem-id-nøglekort, hvor nøglerne hurtigt var raslet ud af de mange forgæves forsøg, var det endelig muligt at få både en 1. tid og en 2. tid, hvilket er nødvendigt for at kunne afslutte bookingen.

I begyndelsen af næste uge skal jeg have det første stik – jeg glæder mig hmmm …. til at få det overstået!

Ifølge sundhedseksperterne beskytter vaccinen både mod covid, men den ser også ud til at forebygge, at man smitter andre. På den måde er der jo tale om en win-win situation. Vi mangler bare, at alle kan få den tilbudt.

Har du erfaring med–, indsigt i forhold omkring– eller en kommentar angående covid-vaccinering, så skriv gerne om det nedenfor.