Niels Chr. Sauer

Blog

Åbent brev til Anders Balle

Hvorfor ventede Skolelederforeningen med at gøre opmærksom på det uoverkommelige merarbejde, til indgrebet havde fundet sted?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anders,

Niels Chr. Sauer

"Niels Chr. Sauer har gennem en årrække sat sine fodaftryk i skoledebatten. Med stærkt engagement, praktisk indsigt og en skarp pen har Sauer gang på gang taget luften ud af modeluner, slagsordspædagogik og unødige tiltag, der truer læreren som professionel og skolen som institutionen i midten af samfundet." Stefan Hermann, rektor, professionshøjskolen Metropol Niels Chr. Sauer er skoledebattør og tidligere lærer.

I månederne op til fjernelsen af lærernes overenskomst og arbejdstidsaftale ved lov har undertegnede gentagne gange i hovedstyrelsen opfordret dig til at sige offentligt, at afskaffelsen af alle aftaler om lærernes arbejdstid til fordel for den fulde ledelsesret vil påføre skolelederne en arbejdsbyrde, de ikke har mulighed for at løfte. Ingen skoleleder vil kunne overkomme at holde styr på alle de detaljer, der kræves, hvis arbejdstiden skal differentieres lærerne imellem, således som beskrevet af KL og regeringen ved utallige lejligheder.

Du har konsekvent afvist min opfordring. Du har svaret, at det ikke ville blive noget problem, det finder vi ud af ude på skolerne, og det er bare Sauer, der har fået det hele galt i halsen. Du har derved med din tavshed legitimeret regeringens og KL’s nyordning.

Mindre end 24 timer efter at regeringen har gennemtrumfet sit forehavende, konstaterer du så offentligt, at nyordningen vil afstedkomme så meget merarbejde for skolelederne, at der skal ansættes 1300 skoleledere ekstra.

Hvorfor ventede Skolelederforeningen med at gøre opmærksom på det uoverkommelige merarbejde, til indgrebet havde fundet sted?

KL, der ikke har mødt skoleledernes krav før, svarer, at skolelederne må klare opgaven med de eksisterende resurser.

Havde I forventet andet svar end netop dette?

Vil skolelederne tage det på sig at levere det forlangte merarbejde for egen regning - ud fra samme princip om at alle må yde mere, som lærerne fremover forventes at leve op til?

Eller skal lærerne indstille sig på, at skolelederne bruger deres nyerhvervede, fulde ledelsesret til at hente trekvart milliard om året (rettet) på lærerlønningerne, som 1300 ledere koster, med henvisning til, at kassen beklageligvis er lukket?

Alternativt: Vil skolelederne se sig tvunget til at overgå til arbitrær (:efter forgodtbefindende) ledelse med henvisning til, at KL ikke vil finansiere den detailstyring, som nyordningen forudsætter?

Med venlig hilsen,

Niels Chr. Sauer,

Medlem af hovedstyrelsen i DLF

Powered by Labrador CMS