Jan Thranes tegneblog

Blog

Forkælede lærerstuderende?

Publiceret Senest opdateret
Tidligere på året stod en række lærerstuderende frem på TV2 og udtrykte deres utilfredshed med antallet af undervisningstimer på læreruddannelsen. I indslaget blev de kaldt forkælede af en uddannelseschef. På baggrund af indslaget blev der dog iværksat en undersøgelses af forholdene. Ifølge en rapport udarbejdet af professionshøjskolerne selv mener de nu at kunne dokumentere, at en lærerstuderende i gennemsnit har 13 undervisningstimer om ugen. Det gennemsnitlige antal dækker dog over store forskelle på antallet af undervisningstimer blandt de lærerstuderende – disse store forskelle undrer undervisningsminister Troels Lund Poulsen. Han kræver en (god) forklaring af formanden for læreruddannelsesrektorerne. Meget tyder på, at et endnu mere realistisk billedet af forholdene på læreruddannelsen fås ved også at inddrage holdstørrelsen i vurderingen. Tallene i tegningen er fra Læreruddannelsen Zahle, der er berygtet for sine små og dårlige undervisningslokaler …

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.