Jan Thranes tegneblog

Blog

De Konservative har fat i den lange ende – igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De Konservative var imod afskaffelsen af realskolen og etableringen af den udelte skole / enhedsskolen sidst i 70-erne. Med den nye skolereform bliver den delte skole igen mulig med de nye og ubegrænsede muligheder for niveaudeling og holddannelse.

http://www.folkeskolen.dk/528121/er-niveaudeling-vejen-til-inklusion-i-folkeskolen

I midten af 90-erne ramte den daværende konservative folketingspolitikker Frank Dahlgaard den brogede heterogene enhedsskoles ligtorn ved at bringe det nærmest tabubelagte emne på dagsorden: larm og uro i den danske folkeskole. Det gav anledning til forskning i fænomenet. Med den nye skolereform indføres øget klasseledelse og mindre uro ved lov.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

http://www.folkeskolen.dk/510933/tak-frank-dahlgaard

De Konservative råber nu vagt i gevær og sætter foden i døren i forhold til obligatorisk heldagsskole i Danmark. Brug i stedet midlerne på at øge kvaliteten af undervisningstimerne – blandt andet ved indførelse af to-lærerordninger –  indenfor rammerne af en 28-30-32 timers skoleuge, lyder det fra den konservative formand. Han har her forskningen på sin side.

Frem for at børnene bliver yderligere institutionaliserede ønsker De Konservative, at forældrene generobrer deres ansvar overfor børnenes opdragelse og skolegang. Og hvorfor i øvrigt ikke lade forældrene indgå i skolens obligatoriske TILBUD  om lektie-café fx torsdag aften eller lørdag eftermiddag– mange forældre er ofte højere uddannede end skolelærerne, og det vil desuden give dem indsigt i hvordan og hvorfor lærerne gør som de gør?

Apropos uddannelsesniveau. De Konservative gik til valg på, at Danmark får en læreruddannelse på internationalt niveau og efter finsk forbillede. Jeg skønner, at også her er det blot et spørgsmål om tid før andre partier end Liberal Alliance støtter op om De Konservatives ønske. Det bygger jeg på det fokus mange politikere allerede har på den internationale konkurrence  på uddannelsesområdet – det kan ikke vare mange år før de ønsker, at Danmark kan deltage i dette kapløb med en ”bil” med vinder potentiale.

http://www.folkeskolen.dk/513179/ny-laereruddannelse-paa-tegnebraettet-5

Powered by Labrador CMS