Blog

Hvordan følger du udviklingen i idrætsfaget?

Det er efterhånden en del år siden, at jeg blev uddannet idrætslærer i Aarhus. Siden hen er der sket meget med udviklingen af faget, men hvad med mig som lærer - hvordan følger jeg med?

Publiceret Senest opdateret

Med den korte forberedelsestid, som vi har til hver lektion, er det meget logisk, at vi tyer til forløb, som er afprøvet mange gange før. For hvornår er tiden til at give sig i kast med eksempelvis nye platforme, når flere lektioner end tidligere sætter pres på samtidig med den daglige mængde af undervisning, der skal forberedes.

Her er et par anbefalinger til opdateringer indenfor idrætsfaget:

  • Sørg for at være medlem af gode grupper på de sociale medier. F.eks. denne gruppe på facebook: https://www.facebook.com/groups/803313769782614 (idrætslærere i Danmark). Her er en masse inspiration at hente, og rigtig mange er givende idrætslærere, som er gode til at linke til nye materialer.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

  • Hvis det er muligt, er det i den grad givtigt at have idrætslektioner sammen med hele årgangen, for så kan man blive inspireret af sine kollegaer. Vores skole er tresporet, og vi har idrætsundervisningen med hele årgangen på samme tid. Jeg ser det ofte som en kvalitet, da vi lærere kan være med til at udvikle hinanden fagligt.

Der er så mange aspekter i Idrætsfaget, som vi som lærere skal have med i vores undervisning. Samtidig udvikler faget sig år for år, og det er ikke kun i udskolingen og de sidste skoleår, man som lærer har en forpligtelse i forhold til at holde sig opdateret.

Vi skal huske på den røde tråd i idrætsundervisningen, og det fundament som gerne skulle skabes i indskolingen, skal vi bygge videre på i udskolingen.

Derfor har alle idrætslærere et ansvar for at holde sig opdateret indenfor faget.