Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

“I er som lærere alt, hvad man ønsker for sit barn”

Forleden dag fik min teammakker og jeg en besked på Aula fra et forældrepar, som fik mig til at reflektere over mit job som lærer.

Publiceret Senest opdateret

I sidste uge sagde jeg farvel til min 9.-klasse, som jeg har haft i fire år. Det har været en fantastisk klasse, som rummede hinandens forskellige personligheder.

Dagen efter skolens dimission fik min kollega og jeg en sød besked på Aula, hvor en elevs forældre fik lyst til at anerkende vores arbejde omkring deres datter.

Her er et uddrag af beskeden:

“Min pige kommer til at tænke tilbage på tiden på skolen med glæde - og det skyldes i den grad jer. Man kan ikke ønske sig et bedre lærerteam. I har skabt trygge rammer, hvor klassen har kunnet udvikle sig fagligt og socialt. Tak for alt hvad I har gjort for vores pige. I er som lærere, alt hvad man ønsker for sit barn.”

De positive energier

At modtage en besked som denne gør noget ved mig. Den er med til at give mig et kæmpe drive i min dagligdag. At vide jeg gør en forskel, og at indsatsen påskønnes fra forældre, er ikke hverdagskost for en lærer. Nogle gange kan jeg i jobbet føle, at dagene bare går uden den store ros, anerkendelse eller taknemmelighed. Sådan er livet generelt, men måske kunne vi godt blive bedre til at opdrage lidt på hinanden.

Eksempelvis arbejder jeg med feedback fra eleverne omkring undervisning. Evaluering er et stærkt redskab til udvikling af både det pædagogiske og didaktiske felt, og her må jeg i min optik som underviser gerne “lære” eleverne om de positive energier også.

Evaluering kan ofte ende i brok, medmindre vi sætter rammen for det. Får vi gennem træning et mere positivt sprog, så tror jeg, det kan smitte af på eleverne – og i sidste ende også derhjemme. Hvis eleverne trænes i at se nye muligheder og positive felter fra skolens verden, så er det et lille skridt på vejen mod at udvikle et mere positivt narrativ.

Jeg er sikker på, at I gør en forskel for mange børn rundt om på skolerne.

Rigtig god sommer.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com