Blog

Fra Instagram til idrætshallen

Da jeg i sidste uge så pigerne fra min idrætsklasse bringe indholdet fra nogle idrætslektioner med ud til pausen, blev jeg glad. Et opslag på sociale medier havde fundet vej fra min computer og ind i min undervisning, og omgående satte det sig spor.

Publiceret Senest opdateret

Der findes et hav af små sjove bevægelses- og idrætsøvelser på de sociale medier. Øvelser som enten kan bruges til opvarmning, eller som kan bruges til at bygge flere øvelser ovenpå.

Sociale medier får generelt slag i den offentlige debat, og de beskyldes for at gøre os mere fraværende og distancerede. Til gengæld kan det også være en stor idebank til inspiration. På facebook følger jeg for eksempel noget om danskfaget i overbygningen, mens jeg på instagram ofte støder i små reels med bevægelsesmæssigt indhold.

Forleden stødte jeg i en øvelse bestående af et hav af hulahopringe (jeg brugte små gulvtæpper med gummi under) samt en sang ved navn “My way” af Calvin Harris. Ringene lå i rækker af tre, hvorefter man i et bevægelsesmønster hopper i takt til musikken mellem hinanden.

Øvelsen stiller store krav til koordination og evnen til at tælle takter. Da eleverne i ringene bevæger sig mod hinanden fra begge ender, fletter de sammen i et sirligt system, som falder til jorden, hvis blot en person misser. Men så starter man bare forfra.

Når aktiviteten fortsætter efter endt lektion

Efter lektionerne så jeg flere af mine piger tage øvelsen med ud i skolegården, hvor de fortsatte af flere omgange. Det fik mig til at tænke over, hvorfor indholdet netop havde sat sig hos flere af eleverne.

Øvelsen er simpel. Den kan nemt fungere, og kikser man, så er det ukompliceret at starte forfra. Bevægelsen i øvelsen er en spejling af dem, der kommer imod en selv, og samtidig følger man ens holdkammerater fra samme side. Det kan give en følelse af samhørighed at bevæge sig samtidigt og rytmisk, og da man også udfordres på koordinationen i hulahopringene, er der et element af individuelt fokus oveni den fælles opgave.

Nettet har mange skyggesider, men et par solstråler har bestemt ramt min undervisning på det seneste. Jeg glæder mig til at finde flere berigende ideer fra inspirerende kollegaer rundt om i verden.

Her er link til øvelsen:

https://www.instagram.com/p/CzVr9PXsMes/

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com