Trine Hemmer-Hansen

Folkeskolens idrætsrådgiver

Blog

Skolernes motionsdag er forbundet med tradition

På fredag er der mange skoler, som traditionen tro afholder motionsdag. Dagen er betydningsfuld for mange elever og løber af stablen på et utal af måder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Myrtle Beach TheDigitel/Flickr.com 

Fredagen inden efterårsferien har der, så længe jeg kan huske, stået motionsdag på skemaet på vores skole. Her har vi en løbe/gå-rute rundt i vores by, som eleverne skal være ude på i halvanden time.

På vores skole har 9. klasses elever en særlig rolle i forhold til dagen. De skal nemlig ikke løbe/gå med på ruten, som alle de andre elever skal. Deres rolle er at skabe god stemning ved at heppe rundt på ruten - ofte med musik, vandposter og diverse trillebøre til at fragte enkelte yngre elever, som mangler en hjælpende ‘hånd’ op ad bakken. Desuden melder en god flok sig fra årgangen til at stå for at varme alle skolens elever op. Alt dette foregår ofte iklædt farvestrålende tøj - lidt i stil med sidste skoledag. 

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Jeg ved, at nogle af naboskolerne udbyder en bred vifte af forskellige aktiviteter, men vi har holdt fast i at dagen ‘kun’ består af løb/gå-tur og ikke andre alternativer.  

Vi slutter dagen af med en kop varm kakao til alle elever, alt imens vi kårer den elev, som har løbet flest kilometer på de halvanden time. 

Skolen bliver til en stor enhed 

Jeg kan godt lide traditioner. De er med til at danne ramme for endnu en god og forudsigelig fortælling for eleverne. Eleverne ved, hvad der skal ske på dagen, og den vender tilbage igen næste år. Dagen er også anderledes og kan for mange føles som et afbræk fra rutinerne i lokalerne. Og så summer det som regel af feriestemning blandt både de yngste og helt op til de ældste. 

Samtidig bliver skolen til en stor enhed, hvor lærere, pædagoger og elever smelter sammen i et projekt, hvor alle begiver sig mod samme mål - i hvert sit tempo. 

Egentlig er skolernes motionsdag et fint billede på skolens liv. En masse individer i samspil, på vej mod et mål, men i forskelligt tempo.

Powered by Labrador CMS