Blog

Udtræksfag: Bliver sidste fredag med 9.c faglig eller festlig?

Grundet en fagdag i tysk/fransk på næste fredag har jeg kun én gang tilbage i idræt sammen med 9.C, inden de har sidste skoledag d. 17. maj. Udtrækket afgør om den sidste fredag bliver mere faglig end festlig.

Publiceret Senest opdateret

Efter tre år med udtræksfag på standby står vi igen i denne lidt prekære situation, at vi ikke ved, om vi er købt eller solgt. Skal jeg have 9.C op i idræt eller ej?

Da jeg i sidste uge sad med kalenderen, gik det op for mig, at jeg blot har en enkelt gang tilbage i idræt sammen med min klasse. Alligevel vil den ene fredag blive meget forskellig afhængig af, om klassen skal op i idræt eller ej.

Da jeg for et par dage siden præsenterede datoen for klassens sidste officielle idrætstime, blev vi sammen enige om, at vi ville kalde denne fredag for ‘fredag - faglig eller festlig?’

Mere fokus på vejledning og faglighed, hvis vi skal op – og mulighed for en mere løs og festlig sidste fredag, hvis klassen ikke har trukket idræt.

Folkeskolens idrætsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Trine Hemmer-Hansen er Folkeskolens idrætsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: trinehemmer@hotmail.com

Det skal nok blive festligt

Jeg håber altid, at mine klasser skal op i idræt.

Det kan godt være, at det betyder en større arbejdsbyrde for mig og eleverne, men den er jeg (og forhåbentlig også eleverne) villige til at sluge, for idræt er et fantastisk fag at gå til prøve i.

Det er bare hårdt at skulle være i en så afventende position så længe for eleverne. De ønsker sig så brændende en afklaring, så de kan fokusere på deres indsatser.

Uanset hvad vi ender med denne sidste fredag, så bliver det nu festligt. Om vi skal op eller ej. Skal vi op, så kan vi glæde os til meget mere fagligt samvær og en utroligt givende proces, hvor eleverne og jeg kommer endnu tættere på hinanden.

Skal vi ikke op, så vil vi afslutte året med en masse fælles sjov i bevægelsens tegn.

Nu trænger vi blot til en afklaring!