Blog

Kom og mærk: Der er liv i de gamle

Herman Bang Selskabet har taget initiativ til Litterært Folkemøde, som en række af de litterære selskaber har bidraget til for at vise, at den ældre litteratur har både bud til os og efter os.

Publiceret Senest opdateret

I weekenden 1.-2. oktober danner KulturStationen i Skørping rammen om et Litterært Folkemøde, hvor man kan lytte til foredrag, se optræden og besøge de litterære selskabers stande på den litterære markedsplads.

Der er gratis adgang, men da der er begrænset adgang til de enkelte arrangementer, så bestil op til 2 billetter på derudad.dk

Programmet er varieret og kan læses på forskellige hjemmesider, fx på https://www.destinationhimmerland.dk/himmerland/planlaeg-din-tur/litteraert-folkemoede-2022-gdk1134468 hvor man også kan "købe" de gratis billetter.

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse.

Søndagen indledes med en byvandring i Herman Bangs fodspor, fordi han i en periode var gæst i Skørping, hvor han skrev Ludvigsbakke. Dette arrangement spiller fint sammen med det programpunkt, som præsenterer de digterruter, som efterhånden er etableret mange steder i landet.

De mange arrangementer, hvor fagfolk præsenterer litterære fortolkninger og overblik, eller hvor kunstnere helt konkret fortolker i andre formsprog end ord, giver et indtryk af, at den ældre litteratur både har æstetiske og/eller etiske bud til os og universelle og tidløse bud efter os.

Så, hvis du er i nærheden af Skørping/Rebild i weekenden den 1.-2. oktober, så slå et smut omkring KulturStationen og få gedigen inspiration til din danskundervisning.

Hvis du ikke er i nærheden, så kig i programmet og se, om der ikke skulle være et par arrangementer, som det kunne være interessant at inspirere dit CFU eller dit fagudvalg til at søge oprettet lokalt.