Jens Raahauge

Blog

Slip dine elever løs på DM i fagene

I de senere år har jeg haft fornøjelsen af at være dommer i dansk ved DM i fagene, og jeg finder, at dette initiativ sætter faglige elementer i spil på en inspirerende og virkelighedsnær måde. Så......

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DANMARKS STØRSTE KONKURRENCE I SKOLENS FAG!

På mandag den 31. august starter 5. runde af DM i Fagene. Her skal elever i hele landet prøve kræfter med caseopgaver, der er blevet til i tæt samarbejde med en række virksomheder og foreninger, og er kvalitetssikret af de faglige organisationer og BUVM. Jeg har selv været med til at kigge på danskopgavernes indhold og udformning og finder, at de er både lødige og inspirerende. 

DM i Fagene er virkelighedsnære opgaver der viser eleverne, hvad deres fag kan bruges til ”i virkeligheden”. Formålet er nemlig bl.a. at styrke elevernes evne til at koble skolens fag med det omgivende samfunds virkelighed.

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

Jeg finder, at opgaverne er fagligt i orden, og at der lægges op til opgaveløsninger, som er engagerende. Derfor glæder det mig også, at tidligere års opgaver har fundet vej ud i undervisningen under de besynderlige vilkår, som coronaen gjort til betingelse mange steder.

Men altså: Grib chancen for at lade eleverne få del i denne konkurrence, der for mange elever kan tilføre det faglige indhold en virkelighedens relevans. Det har jeg fra samtaler med flere deltagere i konkurrencen!