Jens Raahauge

Blog

Lad gå videre. Lad gå videre. Lad gå videre.

Syv seje forfattere (og mikroforlæggere) stiller IGEN nogle af deres bøger GRATIS til rådighed, så der er muligheder for, at børnene kan finde god sommerferielæsning. Her er deres pressemeddelelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er der Gratis Børnebøger til hele sommeren

Der er aldrig blevet læst så mange bøger online som under skolelukningen, så det er nu, vi skal holde fast i de gode vaner. Det er nu, vi skal stoppe læsegabet og stopfodre læselysten.

Proceduren er som altid:

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

*         Vi stiller 22 børnebøger gratis til rådighed til og med den 9. august

*         ingen login, ingen registrering, ingen betaling, ingen restriktioner

*         læs bogen med det samme, direkte på din pc, iPad eller smartphone

*         spænding, humor, alvor

*         vælg mellem streamede ”e-bøger” og et par spil

*         www.gratisbørnebøger.dk <http://www.gratisbørnebøger.dk> 

Læs sammen med næsten 800.000 andre – også i undervisningen

Med tæt på 800.000 besøg på sitet siden sommeren 2014 har forfatterne bag læselystkampagnen GratisBørnebøger bevist, at man godt kan få børn til at læse løs, når bare bøgerne er lette at gå til.

For fortsat at give skolerne mulighed for at bruge bøgerne aktivt i undervisningen, som værklæsning eller frilæsning. kører sommerens kampagne som en direkte forlængelse af vores gratis læsetilbud under coronakrisen. Altså fra nu af ... så der er fire uger til at læse løs før ferien.

Og som sagt er der 22 fede bøger at vælge imellem, heraf også flere til 6.-klasserne og opefter.

Sig det videre

Del gerne den lune sommernyhed med dit netværk, på de sociale medier og ved at hænge vores print-selv-plakat <https://gratisborneboger.wordpress.com/downloads/>  op, hvor børnene ser den. Læselyst-projektet GratisBørnebøger er ikke-kommercielt og afhængig af din støtte.

Rigtig god sommer!

Bedste hilsner

Gratis Børnebøger

Kontakt: Ellen Holmboe. E-mail: ellen.holmboe@gmail.com <mailto:ellen.holmboe@gmail.com>  • Tlf. 2120 4022

Bag læsekampagnen Gratis Børnebøger står syv af landets sejeste børnebogsforfattere og mikroforlæggere, der tilsammen har skrevet godt 500 titler: Benni Bødker, Jan Kjær, Henrik Einspor, Morten Dürr, Bo Skjoldborg, Emil Blichfeldt og Ellen Holmboe.

Vi tror på, at tilgængelighed er nøglen, hvis man skal nå ud til moderne touchscreen-børn, der vil have bøgerne her og nu, uden login, uden begrænsninger.