Jens Raahauge

Blog

Det er nordisk; det er for børn og unge

I dag på H.C. Andersens fødselsdag offentliggjorde Nordisk Råd de 14 nominerede til børne- og ungdomslitteraturprisen 2020.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det skulle have fundet sted i Bologna, men den store børnebogsmesse dernede er corona-lukket, så Nordisk Råd måtte som de fleste andre ty til en virtuel offentliggørelse af de 14 nominerede til rådets børne- og ungdomslitteraturpris 2020.

De 14 er indstillet til prisen af komiteer for de nordiske lande og selvstyre- og sprogområder med hver 2 værker fra Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark, samt hver 1 værk fra Færøerne, Grønland, Ålandsøerne og det samiske sprogområde.

Man kan få en kort præsentation af værkerne på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=j0fm-VGh5ow

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

og en grundigere gennemgang via offentliggørelse af motiveringsteksterne på Nordisk Samarbejdes:  https://www.norden.org/no/news/disse-kan-vinne-nordisk-rads-barne-og-ungdomslitteraturpris-2020

Her kan man måske mellem linierne få et indtryk af, hvad man i de forskellige komiteer, lande eller områder prioriterer, når det drejer sig om børne- og ungdomslitteratur og om børn og unge.

God nordisk orienteringslyst.