Jens Raahauge

Blog

Et kraftigt hurra for Dorte Karrebæk

I dag fylder Dorte Karrebæk 75 år - og et kraftigt hurra i den anledning er velanbragt. Tænk, at leve i en tid, hvor hun åbner øjne for så meget, der søger at putte sig!

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dorte Karrebæk fylder i dag 75 år.

Derfor kan det ikke være en tilfældighed, at dagens kalenderblad i StormP-kalenderen lyder: " For at råbe et kraftigt hurra behøver man indre begejstring eller et par glas for meget!"

Da jeg er ganske appelsinfri, men sidder her ved mit tastatur og råber hurra, så skyldes det indre begejstring. 

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

Jeg hører til den generation, der mente, at dansk humoristisk satire ville få en nedtur, da Bo Bojesen stoppede på Politiken, men så tog Roald Als over og førte den bidende humoren til nye højder. Og da Arne Ungermann, Svend Otto S, Ib Spang Olsen og deres disciple gik til de evige illustratormarker, var vi mange, der frygtede at blive efterladt med en billedbogsgenre af en ringere standard. Men så indtog Dorte Karrebæk - og med hende blandt andre Lilian Brøgger og deres elever fra Designskolen i Kolding - papiret og førte den illustredede bog til nye højder, som fik børn og unge og ældre til at øjne virkeligheder, som lå i tusmørke - enten på grund af vores for smalle erfaringer eller for virksomme fortrængninger. 

At Dorte Karrebæk er en gave til os formidlere, har vi søgt at vise i et skrift, som Dansklærerforeningens Folkeskolesektion har lagt på nettet i anledning af dagen.  

https://dansklf.dk/dansk

Heri findes artikler af forfattere, Dorte Karrebæk har illustreret: Nils Hartmann, Kåre Bluitgen og Oscar K, og et par formidlere, som sætter pris på de muligheder, hun giver os: Bodil Christensen og Jens Raahauge. Alle artiklerne indeholder forslag til formidling af nogle af Dorte Karrebæks øjen- og tankeåbnere.

Læs det - og bliv inspireret til at give eleverne Dorte Karrebæk som gave.

Så af den skinbarlige indre begejstring vil jeg ønske tillykke ved at skrive et stort HURRA!