Jens Raahauge

Blog

Blandede nordiske bolsjer

En antologi om forskning og formidling af nordisk børnelitteratur ligger nu frit tilgængelig på nettet. Og der er velsmagende bolsjer imellem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forleden landede antologien, PÅ TVÆRS AF NORDEN, i min indbakke. Den er resultat af et seminar, som sekretariatet for Nordisk Råds litteraturpriser blev afholdt på Schæffergården. Målet er, at seminaret og antologien kan være med til opbygning af netværk, vidensdeling, inspiration, kommunikation på tværs af faggrupper (forskning, formidling, forfattere, forlæggere)  i det nordiske børne- og ungdomslitteraturmiljø. Og selv om målgruppen siges at være forskere,  forfattere, formidlere og forlægger, børnebogsinstitutter, journalister, litteraturcentre fra det nordiske børne- og ungdomslitteraturmiljø, så er der efter min opfattelse noget at komme efter for den almindeligt interesserede dansklærer. Antologien beskrives i introduktionen som en slags blandede bolsjer, og ganske rigtigt, her er noget for enhver smag. Jeg selv nød mest en artikel af Anna Klarskov Skyggebjerg om børnepoesiens sanselighed og en samtale om den nordiske billedbog.  På tværs af Norden: Nye tendenser i børne- og ungdomslitteratur med nedslag i forskning og formidling, publiceret her og kan hentes frit:

http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:norden:org:diva-5811                                                                                                                                                                           

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.