Jens Raahauge

Blog

Læs - godt og gratis i hele februar

Igen i år fylder GratisBørnebøger februar med bøger, der ligger på nettet og venter på læsere fra 8-18 år; og det er lige så godt, som det er gratis.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så vidt jeg kan regne ud, tilbyder forfatterne bag GratisBørnebøger nu nogle af deres titler til de børn og unge, for ottende gang.

De skriver selv, at deres læselystkampagne har haft flere end 629.000 besøgende siden starten i 2014. Og det tal bør få et ordentligt puf opad, når der nu fra den 3. til den 29. februar igen er fri adgang på www.gratisbørnebøger.dk.

De 7 forfattere, som står bag kampagnen er: Benni Bødker, Jan Kjær, Henrik Einspor, Morten Dürr, Bo Skjoldborg, Emil Blichfeldt og Ellen Holmboe.

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

Der er 20 titler at kaste sig over i de fire uger, kampagnen løber; nogle er gengangere fra sidste år, andre er nye.

Og læg mærke til, at der er fri adgang til de 20 titler, både med henblik på værklæsning i skolen og på frilæsning - også i den vinterferie, hvor det er vigtigt at holde læsemusklerne aktive.

Kig på titlerne og se, om der er nogle oplagte til værklæsning i februar. Fortæl forældrene og eleverne om denne gyldne mulighed for at forsøde dette skudårs lidt længere februar med fint læsestof.

God læselyst!