Jens Raahauge

Blog

Til lykke til Lilian Brøgger med de 70 år i dag.

En af Danmarks største illustratorer fylder rundt i dag. Til lykke til Lilian Brøgger med fødselsdagen. Til lykke til os, at hun findes.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går aftes ville jeg skrive en fødselsdagshilsen til den store illustrator Lilian Brøgger. Men så læste jeg Steffen Larsens fødselsdagsportræt af hende i Politiken. Og når man ikke kan sige noget andet og bedre, så bør man - som ved pædagogiske møder - holde mund.

Så få fat i Larsens portræt i Politiken søndag (26.01.20): "Dronningen, som behandler sine undersåtter venligt og skarpt".

Eller se om det er muligt at få fingre i det Festskrift til Lilian Brøgger, Lilian ser, som forlaget Jensen & Dalgaard har udgivet med støtte fra alma, Alvilda, Bibelselskabets Forlag, Carlsen, Høst & Søn, Gyldendal og Dansklærerforeningens Forlag. Festskriftet har IBN nr. 978 87 7151 613 5. Heri giver 39 bidragydere et mangesidigt protræt af illustratoren Lilian Brøgger.

Jens Raahauge

Jens Raahauge er uddannet lærer, skolebibliotekar og skoleleder. Han har været skoleleder i Helsingør og Kokkedal, er tidligere mangeårig formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion og tidligere formand for Dansklærerforeningens Hus, som blandt andet driver Dansklærerforeningens Forlag. Desuden formand for Sophia Tænketank for pædagogik og dannelse, medlem Advisory Board for Unicefs Rettighedsskoler.

I anledning af fødselsdagen har forlaget Hjulet genudgivet Lilians lille perle om antonymer: Anton elsker ymer.   

Og kære skolebibliotekar: Lav en udstilling med nogle af de flere end 100 titler, der er præget af hendes streg. Det vil være godt for børnenes øjne!