Blog

Skoletjenesten i Zoo er en faglig resurse til (næsten) alle fag

Hvorfor ser Zoo i Aalborg ud som den gør? Og har dyrene det godt i Zoo? Kan man opdrætte vilde dyr i en Zoologisk Have? Hvor meget spiser en løve om dagen? Hvor gammel kan en orangutang blive? Skal en pingvin have det fodkoldt for at trives? Hvordan føles det at klappe en kvælerslange? Det er nogle helt konkrete spørgsmål, man kan stille en dyrepasser i Zoologisk Have. Det er blot endnu bedre at få Skoletjenesten til at byde på et program, hvor man kan vælge en særlig vinkel på indholdet.

Publiceret Senest opdateret

En lidt grå dag i februar har et hold danskstuderende fra Læreruddannelsen i Aalborgværet i Zoologisk Have for at se elefanter, løver og giraffer (det skal man jo), men først og fremmest for at besøge Skoletjenesten og få indblik de tilbud, der kan gives her.

Alberte fra danskholdet er heldigvis ansat i Skoletjenesten, så hun var guide og underviser. Sådan kan man være heldig. Og hun fortalte om havens historie, om udviklingen i synet på dyr i Zoologisk Have, om problemer og glæder, når der kommer små og nye løveunger, hun fortalte om tudsen Keld (en afrikansk oksefrø på et par kilo), og hun gav et fint indblik i, hvordan man formidler viden om natur, naturens dyr og samspillet mellem dyr og mennesker. Og så gav kun klappe&røre- runder med slanger, skildpadder og en gekko (?) eller var det en leguan?

Litteratur, lærdom og læreruddannelse

Bodil Christensen. Lektor på Læreruddannelsen i Aalborg, Professionshøjskolen UCN. Master i Børnelitteratur. Efterskolelærer gennem mange år. Litteraturlæser og underviser i dansk

Danskfagligt er der jo masser af muligheder for at tilrettelægge gode forløb, når man besøger Zoologisk Have. Man kan udarbejde fagbøger om dyr, eleverne kan forestille sig hverdagen for en giraf på savannen, der kan laves instruerende tekster i pasningen af sæler, dværgoddere og geder, og der kan laves fotosafari med billedtekster. Og meget mere.

Man kan også læse noveller, romaner og digte, hvor dyr beskrives eller indgår som karakterer.

Man kan også bare glæde sig over en grå dag, der bliver lysere, når man har set en isbjørnemor med to unger.

P.S. Skoletjenesten henvender sig til elever og studerende fra børnehaveklassetrinnet til ungdoms- og videregående uddannelser og derfor spænder undervisningsniveauer samt emnerne vidt.