Litteratur, lærdom og læreruddannelse

Blog

Find en god bog til litteraturundervisningen i dansk: www.bogbotten.dk

Hvilken målgruppe henvender bogen sig til? Hvordan er sproget? Hvad handler den om? Er det letlæsning, er det en billedbog, er det en helt særlig bog? Vil man have svar på disse danskfaglige spørgsmål, så tjek ind på www.bogbotten.dk. Der er fremragende søgefunktioner på forfattere, på værker, på målgruppe og på tematik. Det kan anbefales.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Find en god bog til litteraturundervisningen i dansk: www.bogbotten.dk

Hvilken målgruppe henvender bogen sig til? Hvordan er sproget? Hvad handler den om? Er det letlæsning, er det en billedbog, er det en helt særlig bog?

Vil man have svar på disse danskfaglige spørgsmål, så tjek ind på www.bogbotten.dk.

Litteratur, lærdom og læreruddannelse

Bodil Christensen. Lektor på Læreruddannelsen i Aalborg, Professionshøjskolen UCN. Master i Børnelitteratur. Efterskolelærer gennem mange år. Litteraturlæser og underviser i dansk

Der er fremragende søgefunktioner på forfattere, på værker, på målgruppe og på tematik. Det kan anbefales.

Der er hundredevis af forfattere at finde her, tusindvis af anmeldelser, og det er det nyeste litteratur, der står øverst.

Der er masser af gode anmeldere, CFU har udvalgt mange gode ”dansk-bøger”, som de har lavet undervisningsmateriale til, og på undervisningsplatformene kan man også få mange forslag til undervisning i god litteratur. Men… vil man selv orientere sig i den store børnelitterære verden, så er www.bogbotten.dk et sted, hvor man kan søge – og finde svar.

De (frivillige) redaktører skal ikke ”sælge” noget, det skal anmelderne heller ikke. Redaktørerne er ”børnelitteratur-eksperter”: Maria Louise Bjørn Bjerrum, Katarina Skovsende,  Charlotte Rugbjerg og Janne Højrup Nielsen, Det er IBBY, Danmark; der ejer og driver sitet.

Maria Louise Bjørn Bjerrum skriver (og det er dækkende for alle redaktører): ”Min passion er at få børne- og ungdomslitteraturen ud til børn, unge og voksne, der også har et hjerte, der banker for de gode historier. Jeg læser selv bunker af bøger og oplever en stor glæde ved at finde en velfungerende letlæsningsbog, dragende fantasyfortællinger, smukke grafiske romaner, gribende ungdomsbøger, betagende billedbøger og alt det, der ligger imellem.”

Powered by Labrador CMS