Så starter sæsonen for de natioGale test!

Så er vi i gang. Jeg har allerede set de første tårer. Talt med de første forældre. Trøstet. Sagt at det ikke er så vigtigt, og jeg ved godt, hvor dygtige de kære elever er.

Offentliggjort Sidst opdateret

Vi er i gang med at forberede os til de natiogale - hov jeg mener nationale - test. 

Vi prøver lige en demotest. I kan selv se, at det er ikke så svært. Det kan I sagtens klare. Jeg ved godt, at vi lige skal se mere på det med cirkler, men så er I også totalt klare til natiogale test. Det bliver fedt. Og så kan vi vise jeres forældre, hvor gode I er. Og jeg kan vise, hvor dygtig en lærer jeg er. 

Det er klar succes. Win win.......

Vi bruger værdifuld undervisningstid på at forberede eleverne til de natiogale test. Vi trøster og beroliger, og så træner vi natiogale test med demotest. Det er rigtig rart, at man kan prøve testen inden den rigtige test. For nogle elever er det at trække pinen ud, men dem må vi så trøste. 

Vi håber, at demotesten ligner den test, eleverne bliver præsenteret for, når det store slag skal stå. Når det er alvor, og resultaterne tæller. 

Der er kun en opgave af hver type. Så det er kun et skud i bøssen til fx koordinatsæt i et koordinatsystem. Det er så fint, for det handler om kan/kan ikke. Kan du afsætte koordinatsættet (1,3) eller kan du ikke. Og så kan testen også gennemføres hurtigere, og mindre smertefuldt. For hvorfor flere opgaver af det samme, som man måske ikke kan.

Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg skal bruge de natiogale test til og har spurgt kollegaerne. Et svar der er gået igen er, at dem bruger vi da ikke til noget. Det er meget godt, at de ligger i starten af skoleåret, hvis man skulle komme i tanke om at bruge dem. Man kan tage dem med til skole/hjem-samtalerne og vise resultaterne til forældrene, måske de kan bruge dem til noget.

Nå, men jeg ønsker alle en fantastisk sæson.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er blandt andet at dele sine refleksioner om faget, deltage i debatten på det faglige netværk og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: lis.zacho@gmail.com