Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Til alle dem, der tager beslutninger om mit arbejdsliv midt i en pandemi

Hvor mange skal være smittet på en skole, før den lukkes?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære alle beslutningstagere

I dag blev man nødt til at lukke min skønne skole. Der var for mange corona-ramte lærere til, at man kunne drive skole. Man lukkede således skolen en dag. Alle klasser blev hjemsendt. Men 0. til 4. klasse skal møde fysisk på skolen på mandag igen. En meget utryg situation for alle lærerne og forældre på skolen. Et arbejdsmiljø præget af angst og usikkerhed. En situation, hvor måske 30 % af de ansatte er testet positive eller er midt i et testforløb, der kan resultere i endnu flere positive. Tæt på en juleferie, hvor selve julen og helbredet er i fare. Skolen er en smitterede. Utrygt for elever, forældre, familier, pædagoger og lærere.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Smittestopappen bimler med nye beskeder om tæt kontakt til smittet. Ja, vi er i tæt kontakt, når vi arbejder på en skole. Vi har ikke vores egne kontorer, håndvaske og døre vi kan lukke. Vi er sammen hele tiden. Vi anvender de samme toiletter og håndvaske, samme kaffemaskine, samme stole og vi spiser sammen. Godt nok med afstand og sprit. Men vi samarbejder, for det gør lærere. Vi sidder ikke på online møder i skolebygningen på hver vores arbejdsplads med alt for lidt afstand. Vi sidder sammen fysisk, men med afstand. Det er utrygt. Det er farligt. Det har store konsekvenser for den enkelte lærer med tilhørende familie. Det er svært at navigere i den virkelighed. Vi har brug for at I kære beslutningstagere tager en beslutning på vores vegne, lukker skolen og sender lærerne hjem for at undervise online, hvor det giver mening. 

Hvilke arbejdspladser, rundt omkring i det danske pandemiramte landskab, vil tillade at holde åbent under sådanne forhold?

Hilsen

Lis Zacho

Lærer, matematikvejleder, frontsoldat med mundbind og sprit

Foreløbig testet negativ, men på vej ind i et nyt testforløb