Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Jeg savner det gode gamle matematiklærerliv, juleferie nu - tak

Coronaen har ændret mit arbejde, og det er ikke i en positiv retning. Det er irriterende og fyldt med sprit og overvejelser om hygiejne. Juleferie nu - tak

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

2 m til nærmest elev. Håndbindet dingler i hånden. ”Nu skal I altså huske at holde afstand”. Mit gode matematiklærerliv har lidt et knæk. Der er kommet en irriterende dagsorden lige ned i hovedet på os alle. Der bliver brugt megen krudt på at forklare og afklare elevernes spørgsmål om Covid-19. Jeg tror stadig, at matematikundervisning er vejen til forståelse af mange livsudfordringer ud over dem jeg serverer i timerne og dem bøgerne leverer. Tiden er i en tid med samfundssind givet godt ud, men jeg vil egentlig hellere nørde opgaver med eleverne. Jeg forsøger at tilrettelægge undervisningen således, at den kan omstilles til onlineundervisning. Jeg tænker hele tiden plan A, alt er normalt, plan B, alt er er kaos, plan C, alle er sendt hjem. Og jeg har set vigtigheden af at inddrage eleverne i planlægningen. De er trætte af Covid-19 og orker ikke mere indespærring. Men de orker heller ikke mere skole.

Man drømmer allerede om fremtiden, hvor begrænsningerne ikke sætter dagsordenen. Hvor faget er i fokus. Hvor progressionen er reel, og hvor vi ikke hele tiden bliver afbrudt af at eleverne skal til test eller hjemsendes og i selvkarantæne. Jeg kommer heller ikke selv til at savne Coronaprover.dk, testkøen og de mange opdateringer for at få sit testsvar.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Jeg savner vores fagteammøder, hvor vi i fællesskab udvikler matematikundervisningen på skolen. Jeg drømmer mig til en spritfri fremtid, hvor jeg ikke ser virus og bakterier overalt. Og hvor jeg ikke tænker på skolens lave rengøringsstandard som en trussel på livet. Hvor jeg ikke skal vælge om jeg vil bruge fysiske terninger, da de skal sprittes af. Jeg savner tiden, hvor nærheden og samtalerne om matematiske udfordringer ikke var med afstand. Det giver ikke voldsom god mening at tale om restriktioner i folkeskolen, for vi kan ikke overholde dem. Juleferie nu - tak.