Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Røvhul

Matematiklærerforeningen afholdt Matematikvejlederkonference i Odense Congress Center d. 23.8.2018, og jeg fik lidt forskelligt med hjem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Posen var fyldt. Masser af plakater. Nye ukendte bøger. Kortspil. Den årlige Matematikvejlederkonference var en super oplevelse. Fine oplæg, gode udstillinger og masser af snak med kollegaer og forlag fra nær og fjern.

Jeg har tidligere hørt Ann Gervasoni, og hun leverer altid på sin egen stille og rolige måde. Det var ikke helt ny viden denne gang, men hun mindede os alle om, at eleverne rigtig gerne vil udfordres. Hun talte også om åbne opgaver, men det er vi jo allerede langt med her i landet.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Bettina Nilausen mindede mig om, at jeg skal huske at bruge sætningsstartere. Mange elever er udfordret på sproget i matematiktimerne, både det mundtlige og det skriftlige. Man kan hjælpe dem ved, at arbejde fokuseret med sætningsstartere og give dem gode eksempler derpå.

Markedspladsen er ved at være en fast bestanddel på flere konferencer, og det fungerer altid godt. Det er interessant at få smagsprøver på forskellige områder inden for matematikundervisning, og samtidig have mulighed for at tale med nogen, der allerede har erfaringer med området. Jeg nåede ikke lige omkring, da jeg selv havde en workshop om teknologiforståelse, men jeg så folk lytte interesseret og flytte sig når klokken ringede.

Og så stødte jeg lige ind i ”Røvhul”. Tina Sivebæk fra Århus har opfundet et kortspil, hvor eleverne kan spille en version af ”Røvhul”, og samtidig træne brøk, decimaltal og procent. De sædvanlige farver og numre på kortene er erstattet med brøker, decimaltal, procent og dele. Spillet er sjovt, motiverende og så lærer man noget. Det er smart og godt for de elever, der ikke lige er motiveret for at lære stoffet på mere traditionelle måder.

En dejlig dag for de deltagende matematikvejledere, og må der komme endnu flere til næste år. Og husk så lige at følge med på http://matnet.dk/ hvor man kan finde webinarer, lokalafdelinger og aktiviteter for matematikvejledere.