Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

29. april

Datoen for udtræk til mundtlig matematik, står printet i mit hoved.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er i år matematiklærer i 2 dejlige 9. Klasser. De er forskellige og helt deres egne. Og måske skal de op i mundtlig matematik til eksamen. Vi har haft mundtlig matematik på ugeplanen mange gange i løbet af de sidste par år, og megen af den normale undervisning ligner eksamen i mundtlig matematik. Så der er styr på forberedelsen.

Men jeg kan ikke begribe, at jeg skal vente til d. 29.april for at finde ud af hvilke elever, der eventuelt skal til eksamen i mundtlig matematik. Når jeg så d. 29.april finder ud af det, så skal jeg til at lave opgaverne til eksamen. Det har jeg så lige præcist 13 dage inklusive forsendelse til, hvis jeg ikke arbejder i min normaliserede weekend. Vel og mærke arbejdsdage, der allerede er brugt på forhånd. Sensor skal have eksamensopgaverne 14 kalenderdage før eksamen, der i princippet kan være fra d.29. maj.  Det ser presset ud, hvis jeg har talt rigtigt.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Jeg er stor tilhænger af mundtlig matematik eksamen, og vil gerne gøre det allerbedste for eleverne. Give dem en rigtig god oplevelse, og en god afsked med folkeskolematematikken. Jeg vil se dem gå ud af lokalet med et smil på munden, og næsten kunne høre dem sige ”Det var sgu da meget fedt”. Det hele bliver bare besværliggjort af, at jeg ikke må vide om de skal til mundtlig eksamen i matematik før d.29.april.

Powered by Labrador CMS