Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Online undervisning i en Covid-19 tid 6.0

UndervisningsDanmark holder sammen. Der videndeles på kryds og tværs. Der stilles platforme og materialer til rådighed. Men der er også mulighed for at få IT-didaktisk rådgivning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan kommer man gennem en krise? Det gør man ved at holde sammen, hjælpe, støtte, rådgive og lytte efter. Rikke Toft Nørgård fra Aarhus universitet har sammen med lærer Sofie Gajhede Studstrup, der pt. er specialestuderende på AU, samlet kandidater fra studiet IT-didaktisk Design i et fælles netværk, der tilbyder IT-didaktisk rådgivning. Ægte IT-didaktisk samfundssind.

Online undervisning er nyt i den danske folkeskole. Den dumpede lige ned i folkeskolen sammen med en hjemsendelse af eleverne. Det var ikke muligt at forberede eleverne eller sig selv. Der er ikke megen lokal erfaring at læne sig op ad. Der er flere spørgsmål end svar for den enkelte. Hvordan organiserer man sin undervisning, hvad er vigtigt, er der nogle rigtig gode råd. Hvordan med eleverne, hvordan håndterer de at være på skærm med deres klasse og lærer. Hvad stiller jeg op med den årsplan, som jeg rigtig gerne vil følge, kan den gå online. Rolig nu, der er hjælp og inspiration at hente på hjemmesiden Online dialogisk hjemmeside, der kan findes på:

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

https://open-tdm.au.dk/blogs/onlineundervisning/itdd-champs/?fbclid=IwAR2_FDzIccfve5UajBhToj-Zj_tt1L5klphe97LcOM-6GL9tS8mjZ9LkLd0

Der er links til undervisningsmaterialer og viden om dialogisk online undervisning på siden, men også vurdering af forskellige programmer, der kan anvendes til dialogisk online undervisning. Der er lister over hjemmelæringstilbud og links til online kurser og meget mere.

Man kan følge initiativet på Facebook på ITDD Champions – Hjælp til onlineundervisning, hvor der kan stilles spørgsmål og findes viden

Og på Twitter under #ITDDchamp, hvor der ligeledes kan stilles spørgsmål og findes viden

Samt deltage i webinarer:

Torsdag d.19.3 kl.11.30 - 13 Den online frokoststue/ lærerværelset online

Torsdag d.26.3 kl.15 - 17 Online undervisningsudvikling af online hands-on aktiviteter

Det er en virkelig underlig tid lige nu. Vi er udfordret og ved ikke, hvor længe det hele varer ved. Men underlige tider, skaber nye fællesskaber og innovative muligheder, som bare skal gribes.

God online arbejdslyst til alle.