Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Vil du prøve noget spændende?

Jeg har lige meldt mine elever til Nordisk Matematik Konkurrence. Det er en matematikkonkurrence for 8. klasse, men opgaverne er tilgængelige for alle, og der er rigtig mange gode opgaver, der kan bruges af resten af skolens elever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år i november starter Nordisk Matematik Konkurrence op, og der bliver sendt opgaver til de deltagende 8. Klasser. Som lærer i 8. Klasse er det en ren foræring af rigtig gode problemløsningsopgaver. Men det gode er, at opgaverne også kan løses af elever i andre klasser end 8. klasse. Det er gratis for skolerne at deltage i konkurrencen.

Konkurrencen gør noget godt for elevernes motivation i matematiktimerne. Der går sport i matematiktimerne, når det på tid gælder om at finde frem til en løsning på et problem. Eleverne venter spændt på at modtage opgaverne til anden runde. Der udvælges 8-10 klasser på landsplan, der har opnået flest point i de 2 runder. Disse klasser deltager i semifinalen og vinderne herfra går videre til den endelige Nordiske finale.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Det er vel også en meget god del af historien, at Danmark 2018 vandt problemløsningsdelen i Nordisk Matematik Konkurrence.

Links til opgaverne:

http://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/vindere-og-materialer-2018-2019/

Link til tilmelding:

http://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/

Tilmeldingsfrist er 1.11.2019