Blog

Rapporten fra Matematikekspertgruppen

https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2022/sep/220921-ekspertgruppe-er-klar-med-anbefalinger-til-at-styrke-matematikfaget

Publiceret

Så kom rapporten fra Matematikekspertgruppen endelig. Den er lang og gennemtænkt. Den er skabt i et fællesskab mellem STUK og repræsentanter fra henholdsvis grundskole, gymnasium og EUD.

Baggrunden for rapporten er, at der er udfordringer i elevernes matematiske færdigheder og kompetencer og deres motivation for faget.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Rapporten giver ikke alle svar, men mange. Og jeg tænker, at det ville være en god idé at tage nogle af konklusionerne op på fagteammøde eller hvor matematiklærere ellers mødes. Der er nok at tage fat på, og det kunne være godt, hvis rapporten kunne blive et værktøj for udvikling af matematikundervisningen for lærere i alle sektorer. Der er behov for at se på løsninger og for at se kritisk på egen praksis. Der er behov for forandringer, og det er håbet, at rapporten kan være med til at skabe en ny fremtid for matematikfaget.

Jeg håber på en god debat og mange diskussioner om indholdet. Og I er meget velkomne til at starte debatten her i kommentarsporet.