Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Lyt, lær og lev med lærerne

Posen er blevet rystet rundt omkring i kommunerne og nye konstellationer har set dagens lys i de lokale ”kommunale skoleudvalg”.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så fik vi stemt. Nye kommunale skoleudvalg dukker i løbet af de næste dage op i kommunerne. For lærerne har der mange steder været håb om nye og bedre vinde over den kommunale folkeskole.

Mit råd til de nye skoleudvalg er:

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Lyt til lærerne. Lærerne har deres daglige gang i skolen og er specialister i skolens udfordringer. Inviter lærere til at fortælle om virkeligheden og de udfordringer, der er ved at kvæle os i hverdagen. Hvis I vil vide, hvordan skolen fungerer, skal I lytte til lærerne og være i dialog med lærerne, der er helt ude i klasseværelset.

Lær af lærerne. Lærerne har løsningerne på mange af folkeskolens udfordringer. Flere test, der kan skabe data til Rådhuset, er ikke den allerbedste løsning på noget som helst i skolen. Hvis man lærte af lærerne og tog deres uddannelse - der jo er en videregående uddannelse - alvorligt, så kunne man få serveret mange fantastiske løsninger på et sølvfad.

Lev med lærerne. Lærernes rammevilkår er mange steder helt uacceptable. Kom ud i skolen og vær med i stedet for at tro noget som helst om, hvordan det fungerer. Se virkeligheden og ikke bare de forkromede øjeblikke, hvor alt står snorlige, og der er fint besøg fra Rådhuset, og hvor vi prøver at vise skolen fra sin bedste side. Alle medlemmer skal en tur i praktik på de lokale folkeskoler. Se hverdagen og opleve udfordringerne og virkeligheden på egen krop og psyke. Bliv en del af folkeskolen.

Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at se jer ude i klasserne