Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Den reducerede matematiklærer

Hvad sker der for matematikundervisningen, når matematiklærerens råderum reduceres?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg kan rigtig godt lide at undervise i matematik. Jeg kan lide at forberede mig, at udvikle nye idéer og forløb. Jeg er på evig jagt efter den gode problemløsningsopgave, der skaber læring og nysgerrighed hos eleverne og, jeg kan godt lide at gøre mig umage med min undervisning.

Der er noget trygt og rart for mig i, at gå ind i klassen og have min faglighed, min plan for undervisningen og parathed til at høre elevernes respons på matematik og deres eget liv. Det er meget meningsfuldt at lave forløb med fokus på kompetencer, og oplevelsen af, at elevernes handlemuligheder med matematik forøges. Det er i det hele taget godt at undervise i matematik.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

Men jeg fornemmer en ændring og en reducering af mit personlige råderum som matematiklærer! Læringsplatformene medfører en ændring af det faglige indhold i retning af hvilket fagligt indhold, der kan tilpasses platformens format. Man styrer hurtigere ind på den sikre vej, og griber til lærebogssystemernes færdigproducerede forløb og tænker over, hvordan man får beskrevet sit ellers sjove og udfordrende forløb på en måde, der gør at andre fx forældre kan læse og forstå, hvad idéen med forløbet egentlig er. Man tager nok ikke så mange chancer mere.

Jeg er ikke modstander af læringsmålsstyret undervisning, og kan godt håndtere den i min daglige undervisning, uden at gå på kompromis med min egen holdning til matematisk faglighed, men fornemmer ændringer i min risikovillighed. Jeg oplever at undervisningen ændrer sig, og noget af det mere eksperimenterende og undersøgende forsvinder fra den daglige matematikundervisning

Er jeg den eneste, der har det sådan?

Powered by Labrador CMS