Folkeskolens matematikrådgiver

Blog

Det risikable liv som blogger

Dette er så mit blogindlæg nr.100

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At turde

At være blogger er også at turde, at trykke sendt på et indlæg, som man tænker ”OK, så er der måske nogen, der bliver sure” eller ”Så får jeg nok ballade”.

Folkeskolens matematikrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Lis Zacho er Folkeskolens matematikrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning - lis.zacho@gmail.com

At turde fejle

At være blogger er at turde at fejle, at tro på sin overbevisning og være sikker på sit udsagn i øjeblikket. Man må nogle gange tage chancen og turde fejle, men det handler jo heller ikke om kun at lave populære blogge. Det handler om at have noget på hjertet, turde at lave en fejl, trykke send og så komme videre.

Det gode liv som lærer og blogger

Når man blogger om matematik, livet som lærer og har sin daglige gang i den danske folkeskole, er der altid noget nyt at skrive om. Man kan til tider undre sig over, at der igen er opstået en situation eller refleksion over hverdagens udfordringer, der er værd at omsætte til en blog. Men det sker hele tiden, nok fordi vi arbejder med et meget levende materiale, der udover at vokse op, skal modtage noget teoretisk viden, der så skal give mening og læring i deres hoveder. At undervise i matematik er ikke verdens letteste tjans, selvom det umiddelbart ser sådan ud. Hvor svært kan det være at lære børn noget om tal, mønstre og problemløsning. De har vel en bog.  Men virkeligheden er en ganske anden, det er ikke let, men skønt, når det lykkes. Der er ikke noget bedre end at gå rundt i klassen og opleve at eleverne er fordybet i opgaverne, og de gør sig umage, prøver at forstå, samarbejde, undersøge og problemløse. Nogen gange opdager eleverne nye løsninger og ser nye sammenhænge og man føler at mission matematikundervisning er lykken. At opleve elevernes glæde ved det fag, som man underviser i, er vel enhver lærers og bloggers drøm.

Tak fordi i gider læser om mine oplevelser og tanker, Jeg blogger videre…

Powered by Labrador CMS